Exposició feta a El Seminari de Tarragona el desembre del 2015 promoguda per Missions de l’Arquebisbat de Tarragona i realitzada per Amics d’ak benn.

Concepció i realització del projecte: Mima Sant

Carta de salutación del germà Cristi Savall llegida a la inauguració.

_________________________________________________________________________________________________

Kër TAIZÉ, novembre 15

Estimats,

“Qui cerca troba” i trobem movent-nos, sortint de casa. En els 20 anys (1 de germà de Taizé en missió, què he trobat? Compartint amb els musulmans i amb els “petits” estimats del Crist el combat del dia a dia, cercant de renovar sempre l’entesa i la confiança, tot deixant que el Senyor aculli els nostres cants, he trobat el creixement de la petita esperança.

I avui, mirant enrere, en adonar-me de la confiança transparent que des del primer moment les famílies que ens envolten, els ancians que ja viuen en Déu i que seien a l’ombra dels nostres tres arbres, ens varen donar, …això fa créixer arrels! I perquè hi ha arrels, la nostra fraternitat de Taizé ben arrelada, és una fraternitat en moviment. Per això quina joia de sentir cansament. Cansament del fer, del refer, del fer reviure, que no per a res ha esdevingut el tema de la Expo que inaugurem a casa nostra (2 aquests mateixos dies eixamplant COMPROMÍS i ESPERANÇA de Tarragona! En el fer que fa reviure hi ha joia!

Sí, compromís de més de 22 anys a Grand Yoff, i també esperança. Pot ser no comprendrem mai les pobreses, però sí que comprenem l’esperança.
La nostra EXPO: FER, REFER, FER REVIURE, comença quasi així: una cordassa de vaixell suspesa amb un mot: “Et trobis on et trobis aferra’t a una esperança…” “ACTIVA!”

Cercar, sortir, caminar molt, arrelar-se, fer reviure…esperar!

I fins i tot cansat, cantar la joia de donar la vida en el gota a gota de la fidelitat.

Cristí, germà de Taizé en Missió a Dakar.

_______________________________________________________________________________

1) De fet fa 23 anys que és a Dakar, des del 1992. (Nota del transcriptor)
2) “Casa nostra”: es refereix a Kër Taizé, al barri de Grand Yoff a Dakar. Aquest dies també estan fent una “exposició”.

©2014 Mima Sant · C. Enric Borràs 15, bx, 2ª, 08329 TEIÀ (El Maresme) · Tel (34) 93 555 09 29 · Mòbil (34) 653 90 20 13