Quan el joc és un art, l’art esdevé un joc… El quadre resta aquí viu i canviant…I el quadre ocult? Descobreix-lo a l’esquena del pintor. Mira, viu, sent i juga amb la mirada de Picasso.

Mima Sant.

Picasso va viure tretze mesos a Horta de Sant Joan. Va arribar-hi el juny del 1898.

Patia l’escarlatina i el seu amic Miquel Pallarès , que era d’Horta, va dir-li: “Els brous de gallina de la meva mare et curaran!”  Miquel Pallarès va ser el primer amic que Picasso va fer a Barcelona, a  les aules de la Llotja. Els pares de Picasso van accedir a que aquell estiu el passés a Horta amb en Pallarès…

Es va curar i encara hi va passar nou mesos més:  això va marcar la seva vida. Fins a la seva mort amb 92 anys, Picasso repetia sempre: “Tot el que sé ho he après a Horta”!

…/…

A Horta de Sant Joan es va crear el 1992 l’Ecomuseu del Ports i l’espèndid Centre Picasso que reuneix reproduccions úniques del molt que Picasso va pintar a Horta.

…/…

L’any 2002 el Centre Picasso i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan van encarregar aquesta escultura a na Mima Sant. Està al mig entre el poble i la muntanya de Santa Bàrbara. El quadre ocult és la vista d’Horta des de l’altra banda del marc.

Extret de “La Contra” de la Vanguardia del dia 1 d’abril del 2006, una entrevista de Victor-M. Amela a Salvador Carbó secretari del Centre Picasso aquells anys.

©2014 Mima Sant · C. Enric Borràs 15, bx, 2ª, 08329 TEIÀ (El Maresme) · Tel (34) 93 555 09 29 · Mòbil (34) 653 90 20 13